Tourinform.hu

Turista információ - Tourist informationtourinformMagyarország Rád vár

MTÜSzálláshely-keresésRészletes keresés »
FB Youtube Linkedin Instagram Twitter
A Magyar Közlönyben 2011. június 14-én megjelent a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: rendelet) módosításáról szóló 91/2011. (VI.14.) Korm. rendelet (elérhető: www.kozlonykiado.hu oldalon).
 
A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. tájékoztatási szerepet vállal honlapján keresztül, a nemzeti tanúsító védjegyrendszerre történő átállással kapcsolatos tudnivalók közvetítése érdekében az egységes kormányzati kommunikáció részeként, az érintett szakmai szövetségek – Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége, Magánszállásadók Országos Szövetsége – bevonásával.
 
Az MTÜ Zrt. egyrészt az utazó közönség felé biztosít információt azzal kapcsolatban, hogy mely szálláshelyek rendelkeznek a nemzeti tanúsító védjeggyel és a védjegyek működési szabályzatában rögzített minőségi követelményeknek megfelelően, milyen minőségű szolgáltatásokat várhatunk el az adott szálláshely-szolgáltatótól. A www.itthon.hu honlapon keresztül elérhető Nemzeti Turisztikai Adatbázisban a védjegytulajdonos szálláshelyek külön jelölést kapnak.
 
A nemzeti turisztikai marketingszervezet a szálláshely-szolgáltatók számára is nyújt információkat a nemzeti tanúsító védjegyrendszerre történő átállásról.
 
Az üzleti céllal üzemeltetett szálláshelyekre vonatkozó egységes jogszabály szerint a jövőben a szálláshelyek minősítését, osztályba sorolását a szakmai szövetségek közreműködésével kialakított, állami tulajdonban lévő tanúsító védjegyrendszer biztosítja, amely mind a turisták, mind a szálláshely-szolgáltatók számára előnyös. A kormány és a szakmai szervezetek közös célja, hogy egy hatékonyan működő, átlátható rendszer alakuljon ki, amely minden szálláshelytípus esetén – a szigorú követelményrendszer és a következetes szakmai ellenőrzés eredményeként – a korábbi önminősítésnél megfelelőbb minőségi garanciát nyújt a fogyasztók számára.
 
A védjegyrendszerhez való csatlakozás módjáról és feltételeiről a szálláshely-szolgáltatók a megfelelő szakmai szövetségtől kaphatnak részletes tájékoztatást:
A szálláshelyrendelet módosításának ismertetése céljából a Nemzetgazdasági Minisztérium 2011. június 21-én sajtótájékoztatót tartott, melynek sajtóanyaga, valamint a fotókkal illusztrált tudósítás az alábbi linkekre kattintvatekinthető meg:
Letölthető pdf dokumentumok