Tourinform.hu

Turista információ - Tourist informationtourinformMagyarország Rád vár

MTÜSzálláshely-keresésRészletes keresés »
FB Youtube Linkedin Instagram Twitter

Mobil Multimédia

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Hazai turizmus mobilon

Kétkerék kerékpáros útvonaltervező
Kétkerék kerékpáros útvonaltervező
Képek az alkalmazásból
A hazai biciklisek életét megkönnyítő Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt fejlesztett ki a Telenor Magyarország Zrt. Az alkalmazás tartalmának kialakításához a Magyar Turizmus Zrt. is hozzájárult.

A Telenor az Android operációs rendszer fejlesztését kiemelten fontosnak tartja, így indította el 2010. decemberében Androideák ötletpályázatát, amelyen dobogós, harmadik helyezést ért el a Kétkerék kerékpáros útvonaltervező alkalmazás.

Az intelligens térképpel sok hasznos információhoz juthatnak a biciklisek. Az applikációban megtervezhető és rögzíthető a biciklis útvonal. A közösségi funkcióval lehetőség van a tervezett és rögzített útvonalak megosztására, amelyek mások számára is böngészhetők. A beépített GPS funkció az aktuális pozíció, a sebesség meghatározásában segít. Az alkalmazás több mint 18 ezer érdekes helyet (ún. POI-t) ismer – köztük műemlékeket, múzeumokat, természeti látványosságokat, éttermeket és szálláshelyeket –, melyeket a Magyar Turizmus Zrt. bocsátott a Telenor rendelkezésére a Nemzeti Turisztikai Adatbázisból.
Az alkalmazást 2011. június 16-tól bárki díjmentesen[i] letöltheti az online piactérről, az Android Marketről. A szolgáltatás elérhető a többi hazai mobilszolgáltatónál előfizetéssel rendelkező felhasználó részére is.

A Magyar Turizmus Zrt. tevékenysége során nagy hangsúlyt helyez a kerékpáros turizmus népszerűsítésére, ahogyan folyamatosan megújuló kerékpáros kiadványai is ezt a célt szolgálják. A társaság nemzetközi szinten tanulmányutak szervezésével és nemzetközi termék-specifikus kiállításokon való részvétellel népszerűsíti a hazai kerékpáros kínálatot.

Magyarország iPhone-on!
Magyarország iPhone-on
Képek az alkalmazásból

Elkészült Magyarország turisztikai iPhone-os alkalmazása a Magyar Turizmus Zrt. gondozásában az AFF Group Kft. segítségével.

A Magyar Turizmus Zrt. iPhone-os alkalmazásának segítségével a Nemzeti Turisztikai Adatbázis (NETA) közel 17 ezer hazai turisztikai szolgáltatójának adatai között böngészhetnek az érdeklődők. Az Apple App Store-ból letölthető ingyenes alkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén kereshetnek szálláshelyet, étteremet, látnivalót, rendezvényt, strandot, gyógyfürdőt, szabadidős kikapcsolódást stb., amelyekhez legtöbbször képgaléria is elérhető. A felhasználó helyzetéhez közeli találatokat térkép mutatja meg a készülékben. A két nyelven - angolul és magyarul - hozzáférhető alkalmazás az időjárás feltérképezésében is segítséget nyújt: a friss helyzetkép mellett ötnapos előrejelzést biztosít az érdeklődők számára. A közösségi megosztások mellett a felhasználók aktuális üdülési ajánlatok között szemezgethetnek, friss híreket olvashatnak, és ha "elakadnak”, rögtön tárcsázhatják az éjjel-nappal hívható Concierge szolgálatot, amely a Magyarországon történő aktualitásokról is tájékoztatást nyújt. A külföldi vendégek továbbá olyan hasznos dolgokat is elérhetnek az alkalmazás segítségével, mint a hangos szótár, vagy a valutaváltó.

Az alkalmazás megtekinthető és letölthető az APP STORE-ból: Hungary Tourism alkalmazás iPhone-ra

m.itthon.hu

A Magyar Turizmus Zrt. honlapjának mobilkészülékre optimalizált változata a m.itthon.hu linkre kattintva érhető el.