Tourinform.hu

Turista információ - Tourist informationtourinformMagyarország Rád vár

MTÜSzálláshely-keresésRészletes keresés »
FB Youtube Linkedin Instagram Twitter

Bor és gasztronómia

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Vendégeskedni jó! Jó vendégül látni a barátainkat, a családot és jó vendégségbe menni hozzájuk. A baráti és rokoni találkozók fontos részre az evészet-ivászat, esetleg a közös sütés-főzés, a borozgatás. Az, amit ma magyar, magyaros konyhának nevezünk, az évszázadok során történelmünkkel együtt alakult, formálódott. Keleti és nyugati hatások egyaránt érték, s érik ma is. Talán azért, mert az alapfogások értékelése és megőrzése mellett szívesen kísérletezünk, tanulunk másoktól is. De a magyar konyha régiónként is változó. Vannak helyi specialitások, amiket feltétlenül meg kell kóstolnunk ahhoz, hogy igazán megismerjünk egy vidéket.
Az ételekhez 22 borvidék hatalmas kínálatából választhatunk - a lehetőségek száma végtelen.
De a szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefaluk, az élénk zöldben harsogó borvidékek emlékezetes kirándulások célpontjai is lehetnek. Egy szüret, egy borkóstoló vagy egy pincelátogatás örök élmény marad.
S hogy ünnepeinkben és hétköznapjainkban menyire fontos szerepe van a jó ételeknek, boroknak ékesen bizonyítja az országszerte egész évben nagy népszerűségnek örvendő rengeteg gasztronómiai program, főzőverseny, boros rendezvény, vagy boros pince. Honlapunkon ezek közül is kedvére válogathat.
 
Programok, események
 
Bor és gasztronómia a kultúra jegyében: Balaton régió | Budapest és környéke | Dél-Alföld | Dél-Dunántúl | Észak-Alföld | Észak-Magyarország | Közép-Dunántúl | Nyugat-Dunántúl | Tisza-tó
 
Kapcsolódó cikkek
Magyarország borvidékei
Az év bortermelői

Kapcsolódó oldalak
Borkaland.hu - új portál, ahol megtervezhetjük saját borkalandunkat és ahol a kalandozást követően lehetőség nyílik élményeinket és tapasztalatainkat másokkal megosztani.


gasztro.zipgasztro.zipgasztro.zipgasztro.zip
Film...